حجه الاسلام پورعباسی

شهید مطهری بزرگوار گفته‌اند: «هر مکتب و هر انقلابی نیاز به ساختار آموزشی خودش دارد». به اینکه سبک و جریان مدارس مسجد محور ضعف‌هایی دارند، کاری ندارم. آیا نظام آموزش‌وپرورشی ما همان نظام آموزشی هست که متناسب با این انقلاب و امامین انقلاب است؟ متأسفانه این‌قدر خلأ در این ساختار وجود دارد که وقتی مساجد در فضای آموزشی‌وپرورشی ورود پیدا می‌کنند، الحمدلله بازخورد بسیار بالایی از طرف مردم گرفته می‌شود.

مسجد مدرسه «آل‌طه» در پردیسان قم سه سال است که در زمینه آموزش‌وپرورش علوم وحیانی مانند نهج‌البلاغه، تفسیر، تجوید و حفظ قرآن به‌صورت تخصصی فعالیت می‌کند. کلاس‌های مهارتی و فعالیت‌های هنری هم برگزار می‌شود. الحمدلله دانش‌آموزان و خانواده‌شان از این کلاس‌ها خیلی راضی هستند. وقتی دانش‌آموز وارد مدرسه می‌شود، هنگام خروج از مدرسه حداقل یک هنری یاد گرفته باشد.

آموزش زبان انگلیسی که از کلاس هفتم و هشتم شروع می‌شود تا کلاس دوازدهم که تمام می‌شود، در این چند سالی که زبان آموزش‌دیده‌اند متأسفانه در حد خواندن و مکالمه هم انگلیسی را آموزش ندیده است. درصورتی‌که اگر این دانش‌آموز به‌صورت تخصصی یک مؤسسه آموزش انگلیسی می‌رفت انگلیسی را کامل یاد می‌گرفت.

اینکه نگاه تمرکزی روی علوم آموزش‌وپرورش داشته باشیم یکی از خاستگاه‌های مطالبه مردمی برای تحول در محتوای آموزشی مدارس مسجد محور هست. تحول محتوایی در بعضی از دروس اول راهنمایی مانند عربی و زبان انگلیسی، تشکیل خیریه و قوت بخشیدن به خیریه مسجد و کمک‌های مؤمنانه جزو فعالیت‌های مدرسه مسجد محور «آل‌طه» هست. ان‌شاءالله از تجربیات و تعامل با عزیزانی که در کار با مساجد در این موضوع سابقه دارند برای به فعلیت رساندن ظرفیت‌های مختلف، استفاده می‌کنیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

X